Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás harcsafilé grillezett körtével

60 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 szelet harcsafilé (fejenként bőr nélkül)
  • 2 db tojás
  • 5 dkg kókuszliszt (vagy mandulaliszt)
  • 10 dkg zsemlemorzsa (nagyon finomra darálva)
  • 5 dkg darált mandula
  • A sütéshez:
  • kókuszolaj
  • A körethez:
  • 2 darab póréhagyma (karikára vágva)
  • 2 darab körte (vékonyan szeletelve)
  • 1 tk oregano
  • 1 tk zsálya,
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 ek kókuszzsír
  • bors

Elkészítés

  1. A harcsaszeletekről óvatosan lefejtjük a bőrt és besózva fél órát pihentetjük.
  2. Közben a száraz serpenyőben átpirítjuk a szeletelt mandulát, majd kávédarálón ledaráljuk és összekeverjük 2/3 rész zsemlemorzsával.
  3. Ezután a szokásos módon panírozzuk: kókusz- vagy mandulalisztbe mártjuk a halszeleteket, majd tojásba, végül darált mandulával kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Sütéshez –lehetőség szerint- öntöttvas serpenyőt használjunk, mert ebben egyenletesebben sülnek meg a húsok.
  4. Elkészítjük a köretet: öntöttvas grill serpenyőbe tesszük a zsiradékot, majd mindkét felén megsütjük a körteszeleteket.
  5. Amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a szárított, zöld fűszereket, a felkarikázott póréhagymát és lassan, fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg megpuhul.
  6. Közben néhányszor átkavarjuk. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a sült körte szeleteket. Végül meglocsoljuk egy evőkanál mézzel és a hal mellé tálaljuk.

Megjegyzés

Tipp: minden adag után fém teaszűrőn szűrjük át a a kókuszolajat, így a következő adagot is tiszta zsiradékban tudjuk sütni. Ez csak egy kis plusz, de ezzel a módszerrel elkerüljük, hogy a lehulló pörzsanyag megégjen. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss