Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-fűszeres birsalmasajt

75 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A birsalmákat megpucolom, kicsumázom éles késsel, darabokra vágom, majd a darabokat zöldségreszelőn áttolom.

Egy edénybe beleteszem a reszelt almát és minden hozzávalót (a mandula kivételével), majd közepes lángon 40 percig rotyogtatom kevergetem.

A mandulát forró vízben pár percig állni hagyom, majd hideg vízzel lehűtöm, így könnyel leválasztható a héja.

A tűzről leveszem az almás keveréket, botmixerrel pépesítem, a mandulát most már belekeverhetem, és visszateszem a tűzre, de már csak egyet szusszantok rajta állandó kevergetés mellett.

Hőálló tálat vagy őzgerincformát fóliával kibélelek, beleöntöm a gyümölcspépet, elsimítom a tetejét, és hűlni, szikkadni hagyom jó pár napig, hűvös helyre (erkélyre) téve, konyharuhával letakarva. Csak ezután borítom ki, fóliába csomagolom.

Megjegyzés

A héten olvastam a birsalmáról, és rögtön kedvet kaptam, hogy csináljak egy kisebb mennyiséget. Persze ez az adag is biztosan kitart karácsonyig. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss