Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás-fűszeres birsalmasajt

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg birsalma (pucolás után 1,3 kg)
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál fahéj
  • 20 dkg egész mandula
  • 1 dl tisztított víz

Elkészítés

    Elkészítés: A birsalmákat megpucolom, kicsumázom éles késsel, darabokra vágom, majd a darabokat zöldségreszelőn áttolom.

    Egy edénybe beleteszem a reszelt almát és minden hozzávalót (a mandula kivételével), majd közepes lángon 40 percig rotyogtatom kevergetem.

    A mandulát forró vízben pár percig állni hagyom, majd hideg vízzel lehűtöm, így könnyel leválasztható a héja.

    A tűzről leveszem az almás keveréket, botmixerrel pépesítem, a mandulát most már belekeverhetem, és visszateszem a tűzre, de már csak egyet szusszantok rajta állandó kevergetés mellett.

    Hőálló tálat vagy őzgerincformát fóliával kibélelek, beleöntöm a gyümölcspépet, elsimítom a tetejét, és hűlni, szikkadni hagyom jó pár napig, hűvös helyre (erkélyre) téve, konyharuhával letakarva. Csak ezután borítom ki, fóliába csomagolom.

Megjegyzés

A héten olvastam a birsalmáról, és rögtön kedvet kaptam, hogy csináljak egy kisebb mennyiséget. Persze ez az adag is biztosan kitart karácsonyig.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin