Elkészítés: Ilyen fazonban még nem, épp ezért meleg vízben gyorsan átöblöget a mazsolát, lecsepegtet. A kisebb méretű fügéket vékony szeletekre, a szeleteket még kettő-háromba vág, félretesz, megmossa a cseppet ragadványos kacsóit.
A tejet hideg vízzel kiöblített literes, nyeles lábaskába, bele a füge, a mazsola, felforral. Féltakarékra a lángot, folyamatosan keverve lassúdan bele a dara, a cukor, az aroma, teljes takarék, kényelmesen keverget tovább sűrűsödésig, a dara puhulásáig.
Lángot lekapcs, meóz, édesítővel finoman beállít az ízét. Hűlés közben a füge nagylelkűen ontja édes aromáját, ezért csak óvatost!
Fazonírozás, tányérkákba osztogatás gusztuska szerint, a hangsúlyosabb mandula illat-aromaorgia miatt nem feltétlenül kíván mellékletet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre