A répát meghámozzuk és lereszeljük, a mandulát felaprítjuk, és mindkettőből egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk és liszttel megszórunk. A cukrot az olajjal jól összekeverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, végül a liszttel elkevert fahéjat, a sót és a sütőport is hozzáadjuk. A mandulát, a répát és a mazsolát (ez utóbbi elhagyható) beleforgatjuk.
A masszát a tortaformába öntjük, és 165 fokra előmelegített sütőben, 60 percig sütjük (légkeverésesen, ha van).
A mázhoz a hozzávalókat habverővel simára keverjük. Ha kihűlt a torta, egy kicsit faragunk a tetejéről, hogy szép legyen, majd rákenjük a mázat. 1-2 órára a hűtőben hagyjuk, hogy megdermedjen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre