Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-epres torta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj
  • Az eperkrémhez:
  • 25 dkg eper
  • 1,5 dl tejszín
  • fél csomag zselatinfix
  • 5 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • A mandulakrémhez:
  • 7 dkg szeletelt mandula
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag zselatinfix
  • 5 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • kb. 30 dkg marcipánmassza

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a cukorral kikevert tojássárgáját, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet és hozzáadjuk az olajat. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

Az eperkrémhez az epret villával összetörjük, belekeverjük a zselatint, a fél citrom levét, majd beleforgatjuk a felvert tejszínhabot és a porcukrot. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.

A mandulakrémhez a pudingot felfőzzük a 2,5 dl tejben, majd hűlni hagyjuk. A mandulát kicsit áttörjük, hogy apróbb darabok legyenek. Ha kihűlt a puding, belekeverjük a zselatint, majd a cukrot, a felvert tejszínhabot és a manduladarabokat.

A piskótát 3 részre vágjuk, az alsó részre rákenjük a mandulás krémet, majd piskótalap következik és az epres krém, végül a harmadik piskótalappal befedjük. Az oldalán is elkenjük a krémet, és ha marad annyi, a tetejére is lehet vékonyan, hogy a marcipán jobban odatapadjon.

A marcipánt kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. A leeső darabokat meg festhetjük ízlés szerint ételszínezékkel, és formákat csinálhatunk belőle. A tortát 1 éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss