Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás-epres galette

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • 6 dkg görög joghurt
  • 1 db citrom leve
  • 3-4 ek hideg víz 
  • 40 dkg friss eper
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 1 ek liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntjük, összedolgozzuk, majd majd fél órára a hűtőbe tesszük. Ha túl ragacsonak látjuk a tésztát, nemáll össze, akkor némi liszttel még megszórhatjuk.
    2. A hideg tésztát lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk, majd majd vékony, kerek lapot nyújtunk belőle.
    3. A mandulát összekeverjük a liszttel és a cukor nagyobb részével. Az epret felaprítjuk.
    4. A tésztára halmozzuk először a mandulát, majd rá az epret úgy, hogy a szélén maradjon üresen legalább 3-4 cm, majd ezt ráhajtjuk a töltlékre. A maradék cukorral meghintjük a tetejét, a tészát lekenjük a vízzel elhabart tojással, majd 205 fokon, kb. 35 perc alatt készre sütjük

      Nézd meg az elkészítést videón! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin