Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás csokoládéfelfújt

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rácsot a sütő alulról számított 3. sínjére toljuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 2 1/2 bögre űrtartalmú öntöttvas edény vagy 4 kis felfújtforma belsejét egyenletesen kikenjük vajjal és meghintjük cukorral, hogy oldalra is jusson.
  2. Egy vastag aljú nyeles edénykében közepes tűzön megolvasztjuk az 1/2 ek vajat. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és vékony sugárban csorgatva a mandulatejet. A csomómentesre dolgozott masszát kevergetve sűrűbbre főzzük 3-5 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, habverővel belekeverjük a mandulaaromát és a sót, majd áttesszük egy keverőtálba.
  3. A darabokra tördelt csokoládét gőz felett vagy vízfürdőben felolvasztjuk. Rövid hűlés után a mandulatejes masszába vegyítjük, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat.
  4. Konyhai robotgéppel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd rászórjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes lesz. A tojáshab negyedét (szilikon)spatulával lazán a csokoládés masszába forgatjuk. További két részletben hozzáadjuk a maradék habot, végül az egészet a kivajazott formákba töltjük.
  5. A formákat tepsibe állítjuk, és a sütőbe toljuk. A hőt azonnal visszavesszük, és a felfújtat 190 fokon sütjük 25-30 percig. Ennyi idő alatt szépen megemelkedik, de a közepe kissé folyós marad. Melegen tálaljuk.

A felfújtkészítés fortélyai >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss