Mandulás-csokis tekercs

Érdemes kipróbálni a mandula és a csoki párosítását, mert jól összeillik ez a két ízvilág. A krémes csokitekercs pedig már látványában is ínycsiklandó, ízében pedig valóban felejthetetlen. Érdemes kipróbálni a következő sütéskor!

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 2 ek rum
  • 4 ek tej
  • 30 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg mandulapehely

Elkészítés

    1.

    Szitáljuk tálba a lisztet, a kakaót, az őrölt szegfűszeget és a porcukrot. Adjuk hozzá a mézet, a rumot és a tejet. Dolgozzuk össze, majd csomagoljuk a tésztát folpakba, és tegyük a hűtőbe 30 percre.

    2.

    Nyújtsuk ki vékony téglalappá, majd vonjuk be a lekvárral. Tekerjük fel, a végeket nyomjuk össze kissé. Tegyük a tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

    3.

    Nyújtsuk ki vékony téglalappá, majd vonjuk be a lekvárral. Tekerjük fel, a végeket nyomjuk össze kissé. Tegyük a tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

A tél végének közevledtével vegyük elő az utolsó gyümölcslekvárokat, és készítsünk belőlük zamatos süteményeket!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kállai Krisztina 3 hónappal ezelőtt
A 3. pont valószínűleg a csokis-mandulás bevonatról szólt volna, ugye, és nem kell kétszer sütni a tésztát?