Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás-citromos sütemény tejfölmártással

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 11 dkg vaj + egy kevés a formához
  • 18 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 3 db citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 22 dkg őrölt mandula
  • 9 dkg liszt
  • A citromos tejfölmártáshoz:
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • 1 db citrom lereszelt héja

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű gyümölcstorta formát. Egy nagy tálban habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a tojások sárgájával és a citromok lereszelt héjával, illetve levével.
    2. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd óvatosan a vajas-citromos keverékhez forgatjuk. Végül a tésztához adjuk a darált mandulát és az átszitált lisztet, majd alaposan dolgozzuk össze.
    3. A tésztamasszát az előkészített formába simítjuk, és  a 180 fokra előmelegített sütőbe sütőbe tesszük. 10 perc elteltével visszavesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a tortát. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd felszeletelve, a porcukros, citromos tejfölmártással kínáljuk.

      Mandulás sütik itt >>> 

      Sütemények minden mennyiségben >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin