Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás borkása

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 12,5 dkg cukor
  • 5 dl gyümölcsös édes fehérbor
  • 5 ml mandulaaroma
  • 4 citromkarika
  • 2 evőkanál mandulaforgács

Elkészítés

    Előkészítés: Felforralunk 1,25 dl vizet a cukorral. Addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni.

    Elkészítés: A cukros vízhez öntjük a bort, a mandulaaromát, és egy órára betesszük a hűtőbe. A levet lapos tálkába öntjük, és kb. 4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Többször megkeverjük, hogy ne fagyjon össze, hanem kásás állagú maradjon. A kását kelyhekbe szedjük, egy szelet citrommal (lime-mal) díszítjük, és megszórjuk mandulaforgáccsal.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
    1 adag: 200 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin