Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás borkása

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Felforralunk 1,25 dl vizet a cukorral. Addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítés: A cukros vízhez öntjük a bort, a mandulaaromát, és egy órára betesszük a hűtőbe. A levet lapos tálkába öntjük, és kb. 4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Többször megkeverjük, hogy ne fagyjon össze, hanem kásás állagú maradjon. A kását kelyhekbe szedjük, egy szelet citrommal (lime-mal) díszítjük, és megszórjuk mandulaforgáccsal.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 200 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kaliforniai mandula

Ez a recept a Kiskegyed Konyhája receptmagazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss