Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás borjúszelet csípős hagymával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg borjúcomb
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál olaj
  • A csípős hagymaraguhoz:
  • 3 szál újhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 chilipaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsam ecet

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és megpároljuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük. A szeleteket kiütögetjük, az inas részeknél bevágjuk, majd besózzuk.

    Elkészítés: A tojást felverjük, beleforgatjuk a húst, majd a zsemlemorzsával összekevert szeletelt mandulába tesszük, amit rányomkodunk. Felmelegített, bő olajban kisütjük. Amikor megsült, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat. A körethez megtisztítjuk a burgonyát, és vastagabb karikákra vágjuk. Teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat, majd rátesszük a burgonyakarikákat, megsózzuk és megpirítjuk. Amikor szép színe van, borsozzuk, és a brokkolit is rátéve összeforgatjuk. A csípős hagymaraguval forrón tálaljuk.
    A csípős hagymaraguhoz a hagymákat megtisztítjuk, nem túl apróra vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük az olajat, rátesszük a mézet és karamellizáljuk. Rádobjuk a lila- és vöröshagymákat, összeforgatjuk, és kíméletesen pirítjuk. Amikor összeesett, sózzuk, rászórjuk az újhagymát, a chilit, és kíméletesen 4-5 percig pároljuk. Amikor megpuhult, meglocsoljuk a balzsamecet tel.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
    1 adag: 460 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin