Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás belga almatorta

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 3 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek búzadara
  • 4 ek darált mandula
  • 7 ek liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 db közepes alma
  • A szószhoz:
  • 100 g vaj
  • 1 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 ek darált mandula
  • 1 tk fahéj

Elkészítés

    1. A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük, majd a száraz hozzávalókat (kókuszreszelék, darált mandula, liszt, sütőpor, búzadara) is hozzáadjuk. Homogén masszává keverjük, majd sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük és 170 fokon 20 percig sütjük.
    2. A szószhoz felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, a darált mandulát, majd a tojást. 20 percig sütjük a tésztánkat, majd kivesszük a sütőből és a tetejére öntjük a szószt, amivel további 20 percig sütjük.

    VANÍLIÁS ELZÁSZI ALMATORTA >>>

    EGYSZERŰ ALMATORTA (LOW CARB) >>> 

    FALUSI ALMATORTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin