Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás-barackos csirkemell salátával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 csokor snidling
  • 5 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál gyümölcsecet ( alma, málna)
  • 3 evőkanál almalé
  • 2 cikória
  • 1 nagy marék rukola
  • 3 őszibarack
  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

    Elkészítés: A paradicsom ot meghámozzuk, felaprítjuk. A snidlinget finomra vágjuk. Kikeverünk 2 evőkanálnyi olajat az ecettel és az alma lével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsom ot és a snidlinget, kicsit állni hagyjuk.

    A cikóriát megtisztítjuk, leveleire szedjük, a rukolát leöblítjük, a barackot megmossuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk.

    A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A tojásfehérjét kissé felverjük, a húsdarabokat megkenjük vele, majd a mandulában megforgatjuk. Olajat forrósítunk, és a csirkemelldarabokat közepes lángon aranybarnára sütjük benne. Kivesszük, melegen tartjuk.

    A visszamaradt zsiradékon a barackszeletek mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A hússal összekeverjük.

    A tányérokat kibéleljük cikórialevelekkel, megszórjuk rukolával, ráadagoljuk a barackos húst, és a snidlinges-paradicsom os salátát külön kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin