Elkészítés: A paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk. A snidlinget finomra vágjuk. Kikeverünk 2 evőkanálnyi olajat az ecettel és az almalével, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a snidlinget, kicsit állni hagyjuk.
A cikóriát megtisztítjuk, leveleire szedjük, a rukolát leöblítjük, a barackot megmossuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk.
A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A tojásfehérjét kissé felverjük, a húsdarabokat megkenjük vele, majd a mandulában megforgatjuk. Olajat forrósítunk, és a csirkemelldarabokat közepes lángon aranybarnára sütjük benne. Kivesszük, melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon a barackszeletek mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A hússal összekeverjük.
A tányérokat kibéleljük cikórialevelekkel, megszórjuk rukolával, ráadagoljuk a barackos húst, és a snidlinges-paradicsomos salátát külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre