Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás almatorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 6 dkg mazsola
  • 5 dkg mandula
  • 3 evőkanál rum
  • 1,5 kg alma
  • 1 citrom leve
  • 5 dl szűrt almalé
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 8 dkg felaprított mandula

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet a vajjal, 12 dkg cukorral, a tojásokkal és a sóval eldolgozzuk. Fóliába csavarva 30 percre hűtőbe tesszük.

    A mazsolát és a felaprított mandulát összekeverjük 3 evőkanál rummal. A meghámozott almát kockákra daraboljuk, és hozzáadjuk a citromlét.

    Az almalevet a cukorral és az almával pároljuk. A pudingport kevés vízben feloldjuk, majd a kompótba vegyítjük, és 1 percig főzzük, végül beleforgatjuk a mazsolás keveréket.

    A tészta 2/3 részét kb. 32 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a vajjal kikent 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körben a karimánál magasra hagyjuk, villával megszurkáljuk és morzsával meghintjük.
    Ráhalmozzuk a kompótot. A tészta szélét ráhajtjuk, és megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával.

    A maradék tésztát 26 cm-es kerek lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és a torta tetejére fektetjük. Körben jól lenyomkodjuk, megkenjük a maradék tojássárgájával, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük 200 fokon. A formában hagyjuk kihűlni.

    A porcukrot a tojásfehérjével meg a rummal híg masszává keverjük, és bevonjuk vele a tortát, az oldalát megszórjuk szárazon megpirított mandulával.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin