Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-almás rózsa

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat megmossuk, szárazra töröljük, magházukat kiszúróval eltávolítjuk. A héjas almákat nagyon vékony körszeletekre vágjuk, majd felezzük, és citromlével meglocsoljuk. Pároló edényben kevés vízzel pár percig puhítjuk, hogy a tésztával együtt hajlítható legyen, majd hagyjuk kihűlni.

A leveles tésztát felengedés után kinyújtjuk, kiszúrunk cakkos szélű kiszúróval 12 db-ot, ez lesz a kosárka, majd muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A tészta többi részét 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat megszórjuk cukorral és fahéjjal, ráhelyezzük a félkörös almaszeleteket, megszórjuk mandulaszirommal, és rózsaformára feltekerjük. 1-1 rózsa elkészülte után a kosárkaformákba tesszük. Az almás tésztarózsákat megszórjuk
fahéjjas cukorral, ami sütés közben karamellizálódik.

Előmelegített 180-190 °C sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ropogósságát 2-3 napig megtartja, de fagyasztható is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss