Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulalikőrös-csokis krémkaramell

75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A karamellhez:
  • 15 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 4,9 dl tej
  • 1,6 dkg tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg tejcsokoládé
  • 11 dkg cukor
  • 0,25 dl mandulalikőr
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk mandulaaroma

Elkészítés

1.

A karamellhez megpirítjuk a cukrot. Közben nem kevergetjük, csak időnként megrázogatjuk az edényt. Hozzáadunk 3 evőkanál vizet, és 8 kisebb tűzálló tálkába öntjük. Félre tesszük.

2.

A tejet a tejszínnel megmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a kétféle csokoládét. Lefedve 5 percig hagyjuk állni. A cukrot a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a tejes-tejszínes keveréket két részletben.

3.

Egy tűzálló tál aljába tiszta konyharuhát fektetünk. Az apró tálkákat rátesszük, majd elosztjuk bennük a csokis keveréket. Forró vizet öntünk melléjük, majd 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. Hagyjuk kihűlni, majd késsel körbevágjuk a formák széleit, és tálra borítjuk a desszertet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss