Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulalapos csigák

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 16-18 darabhoz:
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 gr)
  • 5 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 rúd vanília kikapart belseje (vagy 1 mokkáskanál kivonat)
  • 2,5 dkg porcukor
  • A tálaláshoz:
  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes gáztepsit sütőpapírral borítok. A mandulalapokat egy kisebb serpenyőben zsiradék nélkül enyhén megpirítom, hűlni hagyom.

A tojássárgáját alaposan elkeverem a vaníliarúd magjaival és a porcukorral. A sütőt 175 fokra előmelegítem.

A leveles tésztát lisztezett felületen egyenletesen vékonyra nyújtom. Megkenem a vaníliás keverékkel, 1 cm-t körben szabadon hagyok a szélein. Meghintem a pirított mandulalapokkal, szorosan feltekerem. 1 cm vastagon felszeletelem. Az előkészített tepsibe rakosgatom.

18-20 perc alatt szép világosra sütöm.

Megjegyzés

Egy csésze kávé vagy tea mellett igazi „békebeli” hangulatot idéző sütemény.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss