Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulácska sütemény

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg darált dió vagy dejó
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál főzött kávé
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • mandulaaroma
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a darált diót vagy a dejót, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kakaóport és a kávét. Ezeket jól összedolgozzuk. A tészta a linzertésztánál szárazabb lesz.

A tésztát mandulaformákba nyomkodjuk, a töltött formákat az aljukkal lefelé fordítva tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, alacsony hőfokon megsütjük. Mikor a tészta megsült, hideg tányérra helyezzük őket, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a margarint a porcukorral és ízlés szerint a mandulaaromával habosra keverünk. A krémből 1-1 kávéskanálnyi mennyiséget egy mandulaformára kenünk, majd azt összeragasztjuk egy másikkal.

Az összeragasztott süteményt érdemes pihenni hagyni, hogy a tészta megpuhuljon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss