Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulába panírozott hal krumplisalátával

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: A levest felforraljuk, belekeverjük a hagymát, és 3 percig főzzük. Félrehúzzuk, hozzáadjuk az ecetet, a mustárt, és sóval, borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A burgonyát még melegen meghámozzuk, kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és leöntjük a hagymás lével. A retket megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. A mandulát durvára összevágjuk, összekeverjük a zsemlemorzsával, és mélytányérba öntjük. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és borssal, szintén mélytányérba tesszük. A tojást felverjük a tejjel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A halat leöblítjük, megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a mandulás zsemlemorzsában. Jól rányomkodjuk a halra, és a tepsibe rakjuk. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük. A burgonyasalátával tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 760 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss