Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandula (vagy barackmag)

default user icon
7 4.3/5
Mandula (vagy barackmag)

Hozzávalók

  • 36 dkg liszt
  • 25 dkg lágy margarin (akár kicsit olvasztott)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • 20 dkg dió
  • mandula vagy dióformák
  • A krémhez:
  • 4 db tojás
  • 33 dkg cukor
  • 33 dkg vaj
  • kb. 1/2 tk mandulaaroma

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömködjük a tésztát, a pereméről eltávolítjuk a fölösleget.
    2. Előmelegített sütőben sütjük közepes lángon, kb. 200 fokon. A sütőből kivéveazonnalkiütögetjük a tésztát. Határozott mozdulattal hozzáütjük a tepsi aljához vagy deszkához. Ilyenkor még puha, de hamar szilárdul, s akkor már nehéz kiütni, és könnyebben el is törik.
    3. A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött lassan, sűrű krémmé főzzük, majdnem 1 óra alatt. Ha nem elég sűrű, kifolyik a krém. Miután hűlt egy kicsit, beletesszük a vajat, majd a mandulaaromát ízlés szerint. A krémmel megtöltjük a formákat, s kettőt összeragasztunk.

    FRANCIA TEASÜTEMÉNY (MADELEINE) >>>

    ALPESI TEASÜTEMÉNY >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Kuldkala
Szia! Hány percig kell egy adagot sütni? A 200 C légkeveréses módra vonatkozik?
Mariko50
A tésztához nem kell tojássárgája?
jataner
Gyermekkorom legkedvencebb sütije, nincs az a mennyiség, amit ne tudnék felfalni:) csak ne lenne ilyen macerás! Régóta kerestem a receptet, mert a néni aki készítette sajnos már nincs közöttünk. Köszönöm szépen, mentem!
cillaa
Wiiiiiiii, mindenhol ezt kerestem, nagyon köszönöm!!!!!!!! :-)))))
mili74
Köszönöm szépen! Majd próbálkozom!
pentem
Szia! Én eddig csak dióformát láttam. Gondolom a krém miatt ez a neve. Így volt gyerekkoromban, én a nevén nem változtattam. Azt hiszem 25-ösével árulják.a formát. Ja még annyi, hogy a krém főzésekor eléggé száraz a szele. Nem baj. Amit lehet belekeverünk, újra feloldódik, a többit meg egy kicsit megáztatva elmosogatjuk.. Sok sikert!
mili74
Szia! Csak azt szeretném kérdezni, hogy a mandula formát is lehet kapni, és olyan darabos, mint a dió forma? Köszi

Hasonló Receptek

Magazin