Elkészítés: A 26 cm-es kapcsos tortaformát alját sütőpapírral kibélelem. A papírt lehet vajazni és meghinteni morzsával, de a jó minőségű sütőpapír nem ragad.
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a meleg vízzel elkeverem, majd beleteszem a cukor felét (szemre), a vaníliás cukrot és a feketekávét, és jó alaposan eldolgozom. A tojásfehérjébe teszek egy csipet sót, azzal felhabosítom, majd a cukor másik felével nagyon kemény habot verek. A lisztet és az étkezési keményítőt elkeverem a kakaóporral, és óvatosan összekeverem a tojássárgás krémmel és a felvert tojásfehérjével, de ezt már csak fakanállal, nem géppel.
A kész masszát az előkészített formába töltöm, és előmelegített, forró sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) 5 percig résnyire nyitott sütőajtónál pihentetem, majd rácsra teszem kihűlni. Ha kihűlt, 2 lapba vágom.
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatom, majd felolvasztom. Az összes mandarint meghámozom, eltávolítok minden fehér részt róluk, majd nagyjából egyforma körszeleteket félreteszek a torta díszítéséhez, a többit pedig kb. egyforma kockákra felvágom. A tejszín felét a cukor felével kemény habbá verem. Áttöröm a túrót, amibe belekeverem a mandarindarabokat, és óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt.
Összeállítás: A tészta alját visszaillesztem az összeállított tortaformába, ráhalmozom a krémet, befedem a másik tésztalappal, és a hűtőbe teszem kb. 3 órára dermedni. A maradék tejszínt kemény habbá verem a cukor másik felével. Eltávolítom a tortakarikát, és bevonom a tortát a tejszínnel. A félretett mandarinkarikákkal ízlésesen kirakom a torta tetejét körben, a közepébe pedig étcsokoládé forgácsot szórok.