Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandarinos tiramisu-torony

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A piskótákat tálcára helyeztem egymás mellé, majd mandarin levét csorgattam rájuk. Pár csepp narancslikőrt is tettem a piskótákra.

A mandarin húsát apróra vágtam, és hozzákevertem a mascarponéhoz. A tejszínt keményre vertem, majd 1 citrom héját reszeltem bele. 1 kanál porcukrot, 1 tasak vaníliás cukrot adtam hozzá, és összekevertem a mascarponéval.

A tányér legaljára 1 kanál mascarponés keverék került, majd 2 piskótát ragasztottam bele, egymással párhuzamosan. Erre újabb kanál keverék került, és merőlegesen újabb két piskótát nyomtam bele. Még egy szintet csináltam így, majd a tetejét bőven beburkoltam a tejszín és a mascarpone keverékével. Ezt másik 3 tányéron megismétlem a hozzávalókkal.

Cukrot karamellizáltam, szilikonlapra csorgattam, igyekezve, hogy nonfiguratív formákat készítsek a díszítéshez. Amikor megszilárdult, óvatosan lehúztam, majd ezzel díszítve tálaltam a tiramisut.

Megjegyzés

Kitűnő nyalakodnivaló volt. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss