Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandarinos-tejszínes torta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 6 lap zselatin
  • 5 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 5 cl narancslikőr
  • 4 dl tejszín
  • 50 dkg mandarin (konzerv)
  • Valamint:
  • 6 evőkanál narancslikőr
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vagdalt pisztácia

Elkészítés

    Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

    A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a kétféle cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal habosra keverjük. A lisztet a fehérjehabbal felváltva a krémbe dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és vízszintesen két lapra vágjuk.

    A krémhez a zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, egy csipet sóval, a likőrrel. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, a tejszínnel együtt a tojássárgájás krémbe dolgozzuk. A mandarint lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a mandarin harmadát a krémbe forgatjuk.

    Tiszta papírral kibéleljük a tortaforma alját, beletesszük az alsó tortalapot. Megcsepegtetjük 2 evőkanál likőrrel, elsimítjuk rajta a krémet, beborítjuk a felső tortalappal, és rálocsolunk 2 evőkanál likőrt. A torta tetejére rakosgatjuk a maradék mandarint.

    A tortabevonót elkészítjük a cukorral, a mandarin levével és 2 evőkanál likőrrel. A gyümölcsre locsoljuk, hagyjuk megdermedni. Végül megszórjuk vagdalt pisztáciával, és 2 órára a hűtőbe tesszük.

    Tálaláskor levesszük a tortakarikát, és szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin