Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandarinos-mascarponés pohárkrém gránátalmával

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db szép nagy mandarin (kb. 60 dkg)
  • 1 db gránátalma
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag instant zselatinfix
  • rumaroma, rum vagy narancslikőr
  • A piskótához:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja
  • A díszítéshez:
  • 6 kocka étcsoki
  • 1 kávéskanál olaj
  • szórócukor

Elkészítés

Elkészítés: A 2 tojásból kisebb tepsiben elterítve pár perc alatt kisütöm a piskótát, majd még langyosan, hogy ne töredezzen szét, kiszurkálom a formákat (köröket a rétegek közé, fenyőket a tetejére). A fenyőket olvasztott csokival megkenem és dekorcukorral megszórom.

Ennél a krémnél kevés cukrot használtam fel, hogy az ízeket érezzük, ne a cukrot. A tejszínt 2 kanál porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem, mehet a hűtőbe. Egy nagyobb tálban a mascarponét, a narancshéjat, a cukrokat, pici rummal, a zselatinfix felével és 1 mandarin kifacsart levével géppel jól kikeverem. (1 mandarint meghagyok díszítéshez.) Összekeverem a már felvert tejszínhabbal, és mehet a hűtőbe.

A gránátalmából kikanalazom a magokat, és a mandaringerezdeket is óvatosan megpucolom a hártyától.

Egy másik tálba facsarom a megmaradt 3 nagy mandarin levét, hozzákeverem a zselatinfixnek másik felét, és mehet a hűtőbe dermedni.

Poharakba rétegetem a krémet, a gyümölcsöt, a piskótakarikákat, a mandarinzselét, a tetejét pedig a piskótafenyőkkel díszítem.

Megjegyzés

Ha nincs kedvünk sütögetni, készen vett piskótát is használhatunk hozzá, de így finomabb és olcsóbb is.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss