Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandarinkrémes torta égetett tésztából

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3,5 dl víz
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 kávéskanál só
  • 22 dkg féldarás liszt
  • 6 tojás
  • A töltelékhez:
  • 4 db zselatinlap
  • 2 db konzerv mandarin (vagy 7 dl befőtt)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg mandulaszirom
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a tölteléket: a zselatinlapokat beáztatjuk 10 percre annyi hideg hideg vízbe, hogy éppen elfedje. A mandarinokat (vagy a befőttet) lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A befőtt levéből 3 dl-t leöntünk, összekeverjük a kristálycukorral és a pudingporral. Állandó keverés közben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat, majd addig keverjük, míg a zselatin felenged. A kész pudingot néha megkeverjük, amíg kihűl.

A tésztához a vizet és a vajat feltesszük főni, amint forr, hozzákeverjük a lisztet, és alaposan átkeverjük. Állandó keverés mellett „égetjük“ a tésztát kb. 2 percig. A tűzről lehúzva kissé pihentetjük, majd a tojást egyenként hozzákeverjük, mindegyiket alaposan eldolgozzuk.

Sütőpapírra rajzolunk kb. 24-26 cm átmérőjű köröket, nekem ebből a mennyiségből 5 tortalap jött ki (ha van pizzasütőformánk legalább 3 db, kibéleljük sütőpapírral). A tésztát szétkenjük a körökre vagy a formába, majd előremelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk legalább az első 15-20 percben. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

A 4 dl tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a kompóttal. A krémmel megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni.

A díszítéshez 1 dl tejszínt felverünk, megkenjük a torta oldalát, megszórjuk mandulaszirommal, saját fantáziánk szerint díszítjük, majd meghintjük porcukorral.

Megjegyzés

Nagyon finom torta, elsősorban azért szeretjük, mert a tésztában nincs cukor, mindenkinek hidegen :) ajánlom. - RSzivi

Ezek is érdekelhetnek

Friss