Manchow leves

A januári tundraéghajlatban nem lehet eléggé értékelni a hasonlóan csípős leveseket. A manchow azok számára is ideális, akik így karácsony után a szokásosnál ijedtebb arccal nézik a mérleg kijelzőjét.

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk gyömbér (reszelt)
  • 1/2 db zöld erőspaprika
  • 1 db sárgarépa
  • 1 szál zeller
  • 2 ek chiliszósz
  • 4 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 3 fej gomba (nagyobb)
  • 1/2 db uborka
  • 1/2 db kápiapaprika
  • 1 ek ecet
  • 1 szál zöldhagyma

Elkészítés

    1.

    A zöldségeket felszeleteljük. A felaprított fokhagymát 2 ek olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyömbért. Egy-másfél percig kevergetjük, majd jöhet az erőspaprika és a sárgarépa is, végül a zeller is.

    2.

    Két perc múlva hozzáadjuk a gombát, a paprikát és az uborkát. Óvatosan megsózzuk, majd hozzáadjuk a szója- és a chiliszószt is.

    3.

    A kukoricakeményítőt egy tálba kanalazzuk, alaposan összekeverjük a zöldségleves-alaplével, majd felöntjük vele a zöldségeket.

    4.

    Ha már forr, hozzáadjuk az ecetet, és elkeverjük.

    5.

    Legvégül felaprított zöldhagymát adunk hozzá. A levest ne főzzük túl, akkor jó, ha még ropognak a zöldségek.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin