Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mámoros almás-krémes-mogyorós süti

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 33 x 35 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • Az almás krémhez:
  • 1 kg alma
  • 13 dkg cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A vaníliás krémhez:
  • 1 csomag főzős vanília pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 8 dkg kókuszzsír
  • 20 dkg margarin
  • A mogyorós karamellhez:
  • 8 dkg durvára tört mogyoró vagy dió
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • pici citromlé
  • A csokimázhoz:
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 7 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Az almát megpucolás után kis darabokra szeleteljük, és egy serpenyőben, minden hozzávalóval feltesszük párolni, először fedő alatt, majd levesszük a fedőt, és a levét elpároljuk.

    2. A tésztához minden hozzávalót egy nagy tálban összekeverünk (a margarin puha legyen). Ha összedolgoztuk, kicsit a hűtőbe tesszük pihenni. Majd belenyomkodjuk egy tepsibe, 1 cm-es peremet is hagyunk neki.

    3. A kész almapépet ráöntjük a nyers tésztára, elsimítjuk, és mehet az előmelegített sütőbe. 190 fokon addig sütjük, míg a pereme szépen megpirul. Kivesszük, hűlni hagyjuk.

    4. Elkészítjük a vaníliakrémet: először megfőzzük a pudingot, majd a vége felé belekeverjük a kókuszzsírt és a margarint is, vigyázzunk: ne égjen le!

    5. A kihűlt almás tészta tetejére kenjük a vaníliás krémet, elsimítjuk, és mehet hűlni.

    6. A mogyorós réteghez, minden hozzávalót egy edénybe teszünk, melegítjük, folyamatosan kevergetjük, és ha szép karamellszínű, akkor a kihűlt vaníliás rétegre halmozzuk kis adagokban, rögtön elsimítjuk késsel. Mehet ez a réteg is hűlni.

    7. Végül a csokimázt is elkészítjük, mindent egy edénybe teszünk, kevergetve melegítjük, míg homogén és fényes, sima lesz, kanállal rácsorgatjuk a tetejére.

    8. Kihűlés után szeleteljük.

Megjegyzés

Ez egy öszvér süti, több süti kombinációja. Igaz, hogy munka-, alapanyag- és időigényes, de a siker garantált. Elrontani nem lehet, ha betartjuk, hogy a rétegeket hagyjuk kihűlni, és csak ezután tesszük rá a következőt.

Kókuszzsírt már lehet kapni, finom, pikáns kókuszízt ad a vaníliakrémnek. A mogyorós karamell máznál ha több cukor kerül bele, ropogni fog és a puha krémeken nehéz szeletelni, ha több zsiradékot kap, finom puha réteget kapunk.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin