Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mamóka egresszósza

MME MME
3 4.2/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, megmosott egrest ízlés szerint cukorral, 1 csipet sóval és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 1 púpos evőkanál liszttel simára keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A megfőtt egres levéből 3-4 evőkanállal a sárgájához keverünk, és óvatosan behabarjuk az egrest. Miután felforrt, lassan belekeverjük a tojáshabot, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Jól lehűtve desszertkén vagy - ahogy Mamóka csinálta - csirkemellfasírttal könnyű nyári ételként fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss