Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Máltai halleves - sütőben

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 1/2 kg paradicsom
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vastag zellerszár
  • 3 dkg mazsola
  • 3 dkg pisztácia/hámozott mandula
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 15 dkg kimagozott olívabogyó
  • 4 evőkanál olaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél

Elkészítés

    Előkészítés: A halhúst megmossuk, lecsepegtetjük, gyengén besózzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, péppé turmixoljuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zellerszárat megmossuk, felkarikázzuk. A mazsolát forró vízzel leöblítjük. A pisztáciát/mandulát durvára vágjuk. A kaprit és az olívabogyót lecsepegtetjük.
    Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Lisztbe forgatjuk a halszeleteket, mindkét oldalukon hirtelen elősütjük (2-3 perc), mélyebb tűzálló tálba fektetjük. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A sütőolajba dobjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellert, kissé megpirítjuk. Felöntjük a paradicsommal, jócskán borsozzuk, erős tűzön 5 percig forraljuk. Belekeverjük a mazsolát, a pisztáciát/mandulát, a kaprit, az olívabogyót, és néhány percig szelíd tűzön forraljuk, ha szükséges, megsózzuk. A halszeletekre öntjük, hozzáadjuk a babérlevelet, és csak annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. A forró sütőben 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés

Házi kenyér illik hozzá.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes