Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnazselés-tejfölhabos torta

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 3 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 6 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • A málnazseléhez:
  • 50 dkg málna
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl édes fehérbor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 dkg porzselatin
  • A tejfölös habhoz:
  • 30 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl habtejszín (vagy Hulala)

Elkészítés

    1. A tésztához a porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk  tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük. A vajat felolvasztjuk, lehűtjük, majd állandó keverés mellett a cukros-tojásos habhoz csorgatjuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
    2. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
    3. A málnát a cukorral, a vaníliás cukorral, a borral, a fahéjjal és a citromhéjjal kb. 10 percig főzzük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
    4. Az átpasszírozott málnát forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről, és állandó keverés mellett lassan beleszórjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik.A teljesen kihűlt tésztára ráöntjük a langyosra hűtött málnát, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
    5. A tejfölt egy szűrőbe tesszük, majd hagyjuk állni 1-2 órán át, hogy a felesleges savó kicsepegjen belőle. A lecsepegtetett tejfölhöz ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd egy kanállal összekeverjük (vigyázzunk, nehogy sokáig keverjük, mert különben túl híg lesz).
    6. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a cukros tejfölhöz keverjük. A torta tetejére kanalazzuk a tejfölös habot, majd néhány órára visszatesszük a hűtőbe.

Megjegyzés

A málna lehet fagyasztott is.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin