Keress receptre vagy hozzávalóra

Málnavarázs torta (málnás-mascarponés torta)

Hozzávalók

  • 40 dkg málna (télen lehet mirelit)
  • 1 csomag vaníliás puding (főzés nélküli)
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl tej
  • édesítőszer ízlés szerint vagy kb. 5 ek cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag Doktor Oetker Expressz zselatin fix por (20 g)

Elkészítés

    1. A pudingport krémesre keverjük az édesítővel (vagy cukorral) és a tejjel. A mascarponét is elkeverjük, majd a pudinghoz adjuk, és az egészet alaposan kikeverjük. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, a pudingos krémhez adjuk, majd a zselatin fixet is belekeverjük.
    2. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, a háromnegyed részét a krémhez keverjük. A krémet egy lekapcsolható oldalú, 24 cm-es tortaformába kanalazzuk, és néhány órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    3. A maradék málnaszemekkel (esetleg tejszínhabbal) díszítve, hidegen tálaljuk. 

Megjegyzés

Bármilyen más gyümölccsel is finom lehet, például ribizlivel, szederrel, áfonyával, eperrel, barackkal, stb.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin