Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnatorta (gluténmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 10 evőkanál gluténmentes liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 dl tejszín
  • 7 evőkanál porcukor
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés

    Elkészítés: A piskótához 5 tojásfehérjét felverünk 10 kanál hideg vízzel és 10 kanál cukorral, kemény habbá verjük, beletesszük fokozatosan a 10 kanál lisztet és sütőport, végül a tojások sárgáját. 26 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok), 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

    Ha kivesszük, rakjuk fejjel lefelé, egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe.

    A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá a porcukorral, fokozatosan hozzáadjuk még a 2 csomag zseléfixet, a végén a lepasszírozott fagyasztott málnát.

    Ha kihűlt a piskóta, megtöltjük a krémmel, és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Csalódni nem lehet benne, a teteje aszalt áfonyával van díszítve. Friss vagy fagyasztott gyümölccsel is tökéletes lesz az íze.

blahus
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin