Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnatekercs

MME MME
1.5/5
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral összekeverjük,majd hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot. A lisztet beleszitáljuk és a tésztát kikeverjük. Egy nagyobb, peremes tepsibe selyempapírt teszünk úgy, hogy az oldalára is jusson; a tésztát beleöntjük és egyenletes vastagságúra simítjuk. Dióval meghintjük, és forró sütőben 7-8 percet sütjük. A megsült tésztát egy kristálycukorral megszórt alufóliára borítjuk, és a tetején lévő papírt hideg vízzel megnedvesítjük, majd óvatosan lehúzzuk. A málnát összetörjük, a tejszínből felvert habbal elkeverjük, és a tésztára kenjük. Az alufólia segítségével feltekerjük.

Megjegyzés

A tekercs lefagyasztható, de fogyasztás előtt egy nappal a mélyhűtőből a hűtőszekrénybe kell áttenni, hogy ehető legyen. - MME

Ezek is érdekelhetnek