Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnaszörp

default user icon
3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • málna
  • kb. harmad annyi kristálycukor
  • késhegynyi szalicil

Elkészítés

    Elkészítés: A málnát lehetőleg üveg vagy porcelán tálba tesszük. Kb. a málna harmadának megfelelő kristálycukrot szórunk rá, és jól belekeverjük. 2-3 órát állni hagyjuk. A málna levet ereszt. A levet lekanalazzuk, és tölcsérrel szűrőn keresztül üvegbe töltjük. A maradék málnahúst is a szűrőbe kanalazzuk, és megnyomogatjuk könnyedén, hogy a benne lévő lét is kinyerjük. Ha nagyon nyomjuk, azaz paszírozzuk, a lé rostos lesz! Az üvegben lévő lé tetejére egy késhegynyi szalicilt teszünk, és jó szorosan, csavaros kupakkal lezárjuk. A leszűrés előtt a levet megkóstolhatjuk, s ha nem találjuk elég édesnek, még lehet tovább cukrozni.

Megjegyzés

Pompás, egészséges natúr lé. Akár szódavízzel, akár csapvízzel hígítva az egész család kedvence. Ha nem fogy el, mert elfelejtjük, egy évig is eláll. Elkészíthető eperből is, csak azt fel kell vagdalni a cukrozás előtt.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin