Elkészítés: A málnát lehetőleg üveg vagy porcelán tálba tesszük. Kb. a málna harmadának megfelelő kristálycukrot szórunk rá, és jól belekeverjük. 2-3 órát állni hagyjuk. A málna levet ereszt. A levet lekanalazzuk, és tölcsérrel szűrőn keresztül üvegbe töltjük. A maradék málnahúst is a szűrőbe kanalazzuk, és megnyomogatjuk könnyedén, hogy a benne lévő lét is kinyerjük. Ha nagyon nyomjuk, azaz paszírozzuk, a lé rostos lesz! Az üvegben lévő lé tetejére egy késhegynyi szalicilt teszünk, és jó szorosan, csavaros kupakkal lezárjuk. A leszűrés előtt a levet megkóstolhatjuk, s ha nem találjuk elég édesnek, még lehet tovább cukrozni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre