Elkészítés: A málnát (vagy szedret) tegyük egy szűrőbe, majd folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd keverjünk hozzá 5 dkg barna cukrot, 1 mokkáskanál őrölt fahéjat és 1 csomag vaníliás cukrot.
A poharak aljába kanalazzunk 1-1 evőkanállal a málnából. A maradék málnát tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk a levét teljesen lecsepegni.
A tojássárgákhoz adjuk hozzá a maradék cukrot és vaníliás cukrot, robotgéppel keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá az édes fehérbort is. Az edényt a tojásos keverékkel helyezzük vízgőz fölé, és kézi habverővel keverjük 10-12 perc alatt sűrű habbá.
Végül a maradék lecsepegtetett málnával keverjük óvatosan össze a tojáshabot, majd elosztva kanalazzuk a poharakban lévő málnára.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre