Elkészítés: A piskótához szükséges anyagokból sütök 6 db kisebb lapot (egy CD-tok alját használtam mintának, vagy a nagy gáztepsiben, melyet kibéleltem sütőpapírral, sütök két nagy vékony lapot, és kivágom belőle a szükséges mennyiséget.) Ebben az esetben a kieső maradékot bezacskózom, és beteszem a mélyhűtőbe (jó lesz az még valamire, spóroljunk).
A töltelék elkészítéséhez az átpasszírozott (1/2 kg legyen átpasszírozva, ne kevesebb) túrót alaposan kikeverem a porcukorral, a vaníliával és a felvert tejszínnel (melybe a felverés végén beleszórom a zselatin fixet, és még további egy percig verem). Beteszem a hűtőbe letakarva.
A málnatöltelékhez a málnát a cukorral és a vízzel együtt botmixerrel vagy turmixgépben alaposan összeturmixolom. A másfél zacskó tortazselével csomómentesen összekeverem, és a tortazselé használati utasítása szerint járok el.
Az összerakás menete:
- 1 korong piskóta, meglocsolva a rumos keverékkel
- 1 réteg túró (úgy kell elosztani, hogy maradjon az oldalára, tetejére)
- 1 réteg lehűlt, de még meg nem dermedt málnazselé
Ezt így folytatom a többi lappal, de az utolsót, a tetejét csak túróval kenem be.
Beteszem a hűtőbe kb. ½ órára, utána kiveszem, simítólapáttal egyenletesre simítgatom az oldalát, majd viszonylag vékonyan bekenem túrókrémmel a tetejét és az oldalát (a tetejére mehet egy hajszálnyival több. A maradék túróval pedig megpróbálok kosárfonatos mintát rányomni, de ha nem megy, akkor bármilyen minta megteszi, az ízén nem változtat. A tetején elrendezem a málnaszemeket és a zöld leveleket (egyéni ízlés szerint).