Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás tortacsoda

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20+8 dkg kristálycukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 4 tojás
  • kakaópor
  • fahéj
  • rumaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • A fondant-hoz:
  • 1 evőkanál zselatin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 50 dkg porcukor
  • A fondant színezéséhez:
  • kakaópor vagy körte-, meggy-, mandulaaroma
  • A töltelékhez:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2,5 evőkanál víz
  • 2,5 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin
  • vanília-aroma
  • citromhéj
  • málna

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a 8 dkg cukrot, és kemény habbá verjük. Majd a többi alapanyagot külön tálban összekeverjük. A felvert tojásfehérjét fokozatosan összekeverjük a masszánkkal. 26 cm-es, kapcsos tortaformába tesszük, és 175 fokon sütjük, tűpróbáig. Ebből a tortaformából 2 darabot sütünk, miután kihűltek, kettévágjuk őket.

    A fondanthoz átszitáljuk a porcukrot egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk. A zselatint a vízzel elkeverjük, vízgőz felett megmelegítjük, mikor forró, hozzáadjuk a margarint és a mézet. Ezt az egészet hozzáöntjük a porcukorhoz, összedolgozzuk, mint egy tésztát, hogy enyhén ragadjon.

    Alufóliába csomagolva és egy zacskóba
    rakva berakjuk a hűtőbe egy napra.

    Mielőtt dolgozunk vele, 2 órával előtte kivesszük a hűtőből, és fontos, hogy jól átgyúrjuk még egyszer egy porcukros deszkán (másik zacskó porcukrot felhasználva). Ezután aromával vagy kakaóporral színezzük.

    A krémhez a tojásokat a cukorral, a vízzel, a tejjel összekeverjük, és sűrű péppé főzzük, ha kihűlt, belekeverjük a lágy margarint és felhabosítjuk.

    A krémet kétfelé osztjuk: a felénél egy kicsit több krémet belerakunk egy tálba, citromhéjat, vanília-aromát és kiengedett, lecsepegtetett málnát keverünk bele.

    A másik krémet simán hagyjuk, ezzel kenjük majd be a tortánkat (a tetejét és az oldalát).

    Összeállítás: a kakaós tortalapok közé málnakrémet kenünk, a torta oldalára és tetejére pedig a sima krémet. A fondant-t kinyújtjuk és rárakjuk a kész tortára (fontos, hogy a fondant csak vajkrémes tortára ragad, vagy főzött vajkrémesre, vagy 1:1 cukor, vajkrém), jól rásimítjuk, és levágjuk az aljáról a maradékot. A megmaradt fondantból díszítjük ki a tortát.

Megjegyzés

A receptet Dombóvári Edina készítette.

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Enci88
Kedves feltöltő! Lennél oly kedves és megírnád, hogy mennyi málnát használtál,mert az lemaradt.... Előre is köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin