Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás tiramisu csokimorzsával

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 50 dkg mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 1 cl whisky/rum/konyak
  • 1 csomag babapiskóta
  • meleg kávé
  • 80 dkg kristálycukor
  • 30 g víz
  • 4 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés

    1. A friss tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat nagyon habosra, fehéredésig verjük a cukorral és csipet sóval. A mascarponét kikeverjük külön és ezt a kettőt egybe forgatjuk, picit óvatosabb mozdulatokkal.
    2. A kiengedett, lecsöpögtetett málnákat hozzáadjuk a krémhez, hozzácsurgatunk pár csepp whiskyt, rumot vagy konyakot és átkeverjük 2-3-szor. A fehérjét tartós habbá verjük és végül a mascarponés alappal vegyítjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
    3. A meleg kávéba belemártogatjuk a piskótákat és szétosztjuk a pohár fenekén. Rákanalazunk egy kis krémet, aztán újabb piskóta réteg és megint egy kis krém következik.
    4. A csokiropogóshoz a cukrot a vízzel feltesszük főni. 132 fokig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az étcsokit. Egy fakanállal addig keverjük az egészet, amíg a csoki el nem olvad és por állagú lesz az egész. Végül megszórjuk vele a desszert tetejét.

    Videó! Így készítheted el a málnás tiramisut csokimorzsával! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek