Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás tiramisu csokimorzsával

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A málnás tiramisu elkészítéséhez a friss tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat nagyon habosra, fehéredésig verjük a cukorral és csipet sóval. A mascarponét kikeverjük külön és ezt a kettőt egybe forgatjuk, picit óvatosabb mozdulatokkal.
  2. A kiengedett, lecsöpögtetett málnákat hozzáadjuk a krémhez, hozzácsurgatunk pár csepp rumot és átkeverjük 2-3-szor. A fehérjét tartós habbá verjük és végül a mascarponés alappal vegyítjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
  3. A meleg kávéba belemártogatjuk a piskótákat és szétosztjuk a pohár fenekén. Rákanalazunk egy kis krémet, aztán újabb piskóta réteg és megint egy kis krém következik.
  4. A csokiropogóshoz a cukrot a vízzel feltesszük főni. 132 fokig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az étcsokit. Egy fakanállal addig keverjük az egészet, amíg a csoki el nem olvad és por állagú lesz az egész. Végül megszórjuk vele a desszert tetejét.

Így készítheted el a málnás tiramisut csokimorzsával:

Ezek is érdekelhetnek

Friss