Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás tiramisu: a tökéletes desszert, amiből egy adag soha nem elég

Egy örök klasszikus nyárra hangolva. Ebbe a változatba nem kerül kávé, viszont annál több gyümölcs. Íme a fél óra alatt elkészíthető málnás tiramisu.

A málna a világ legszebb és legfinomabb gyümölcse szerintem. Ahogy a kis apró részek egybeállnak, ahogy a szádban szét tudod szedni őket. Jaj nagyon szeretem. :)

Szörpnek, lekvárnak, fagyinak, sütinek, de nagyjából bárminek. Nem hiszem, hogy van olyan változata, ami esetleg elszomorítana.

Gyerekkoromban egyszer voltam a nagynénémmel "szedd magad" málnagyűjtésen. 2 órája szenvedtünk a napon és nem mertünk enni, mondván, hogy mi van, ha észreveszik vagy permetezett vagy bármi. Arra jött a tulajdonos néni és ránkszólt, hogy maguk miért nem esznek? Nem szeretik tán? Amit addig szedtünk, azt vittük haza a nagymamámnak, hogy szörpöt csináljon belőle, mi pedig egy órán keresztül nem csináltunk mást, csak tömtük a fejünkbe a málna szemeket.

Egy maréknyi málnával szerintem bárkit boldogabbá lehet tenni, de az biztos, hogy egy mosolyt biztosan bezsebelhetünk vele.

Ezzel a sütivel pedig nagyon sok mosolyt csalhatunk családtagjaink, barátaink arcára. Gondolnád, hogy hiányzik majd a kávé íze, vagy hogy ez csalás, és inkább a klasszikus tiramisut kéne választani?

Ó, hát nagyon tévedsz, semmi hiányérzeted nem lesz a végén. Maximum, hogy kevés volt az adag, amit szedtél magadnak! :)

Hozzávalók (6 személyre):

A boltból:
1 db bio narancs
100 g babapiskóta
250 g mascarpone
250 g túró
300 g málna

A kamrából:
150 g málnalekvár
½ db vanília rúd
4 ek porcukor
100 g mogyoró
1 tk kristálycukor

1. A narancsot mossuk meg, a héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. 100 ml-nyit forraljunk fel a lekvárral. Keverjük simára a mascarponét a túróval, a vanília kikapart magjaival, a porcukorral és a reszelt narancshéjjal.

2. Mártsuk a babapiskótákat a narancsos málnalekvárba, majd rétegezzük tálba a mascarponés túrókrémmel és a friss málnával felváltva. Tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek.

3. A mogyorót vágjuk durvára, majd pirítsuk meg száraz serpenyőben. Hintsük meg a kristálycukorral és keverjük át. Hagyjuk kihűlni, majd ezzel megszórva tálaljuk a tiramisut.

30 perc + hűtés
450 kcal


A recept a Fanny Konyha 2015/6. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss