Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás tejberizs

default user icon

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 25 dkg rizs (kerek szemű)
  • 1 csipet só
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A málnapüréhez:
  • 50 dkg málna
  • 1⁄2 db citrom leve
  • 1 ek kristálycukor
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • 1-2 marék friss málna

Elkészítés

    1. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a szűrőben leöblített rizst, és a sót. Kis lángon 25 percig főzzük, közben néhányszor átkeverjük. Hozzáforgatjuk a kétféle cukrot.
    2. A málnát leöblítjük. Hozzáadkuk a citromlét és a cukrot, majd felforraljuk.
    3. A gyümölcsöt egy botmixerrel pépesítjük, aztán hagyjuk kissé hűlni. A tejberizst egy tálkába kanalazzuk, és elosztjuk rajta a málnapürét. Egy kevés porcukorban meghempergetett málnával tálaljuk.

    MANDULÁS-CITROMOS SÜTEMÉNY TEJFÖLMÁRTÁSSAL >>> 

    EPRES TIRAMISU >>> 

    EPRES TÚRÓKRÉMES PAPUCS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin