Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás tejberizs

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 l tej
  • 25 dkg rizs (kerek szemű)
  • 1 csipet só
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A málnapüréhez:
  • 50 dkg málna
  • 1⁄2 db citrom leve
  • 1 ek kristálycukor
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • 1-2 marék friss málna

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a szűrőben leöblített rizst, és a sót. Kis lángon 25 percig főzzük, közben néhányszor átkeverjük. Hozzáforgatjuk a kétféle cukrot.
  2. A málnát leöblítjük. Hozzáadkuk a citromlét és a cukrot, majd felforraljuk.
  3. A gyümölcsöt egy botmixerrel pépesítjük, aztán hagyjuk kissé hűlni. A tejberizst egy tálkába kanalazzuk, és elosztjuk rajta a málnapürét. Egy kevés porcukorban meghempergetett málnával tálaljuk.

MANDULÁS-CITROMOS SÜTEMÉNY TEJFÖLMÁRTÁSSAL >>> 

EPRES TIRAMISU >>> 

EPRES TÚRÓKRÉMES PAPUCS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss