Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás-szedres túrótorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 25 dkg málna
  • 25 dkg málna
  • vaj és cukor a sütéshez
  • 2 dkg aprított mandula
  • 1 csomag világos tortabevonó zselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 centis tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát megvajazzuk, és cukorral megszórjuk.

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, és beleszitáljuk a cukor felét. A sárgáját a többi cukorral krémesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, 2 evőkanál citromlevet, a túrót és az étkezési keményítőt. Összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.

    Elsimítjuk a formában a tészta felét, és elosztjuk rajta a gyümölcsök felét. Aztán jön a maradék tészta, és a sütőben kb. 1 órát sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni.

    A mandulát forró serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. A tortát kiemeljük a formából, az oldalára tapasztjuk a mandulát. A tetején elosztjuk a maradék gyümölcsöt.

    Összekeverjük a tortabevonó zselét a 2 evőkanál cukorral és a csomagoláson jelzett mennyiségű vízzek, és állandó keverés mellett felforraljuk. Evőkanállal egyenletesen rácsorgatjuk a tortán lévő gyümölcsökre. Ha kész, a tortát hűvös helyre tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

    A tejszínből kemény habot verünk, a tortaszeleteket habrózsákkal és mentalevelekkel díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin