Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-ricottás brownie

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 22 x 22 cm-es formához:
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg csokoládé (65%-os)
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • A ricottás krémhez:
  • 25 dkg ricotta
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj
  • A tetejére:
  • kb. 20 dkg málna

Elkészítés

Elkészítés: A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze.

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és tegyük félre.

A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.

A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen, szórjuk a tetejére a málnaszemeket.

Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük kb. 40 percig (én légkeverésnél 150 fokon sütőpapírral letakarva sütöttem 30 percig, majd a papírt levéve még 10 percig). A sütőből kivéve a sütőformában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel. Ízlés szerint kínálhatunk mellé még málnaöntetet is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss