Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás ricotta-torta

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A puszedlit vagy a babapiskótát márzsásra tördelem, összekeverem az olvasztott vajjal, és lenyomkodom egy tortaforma aljára, hűtőbe teszem 10-15 percre.

A ricottához adok ízlés szerint cukrot, a lime levét és héját, a narancs héját, a mézeskalács fűszert, a zselatint, jól elkeverem. Beleforgatom a felvert tejszínt, majd a puszedlire öntöm. A tetejére málnaszemeket nyomkodok (lehet rétegezni is a málnával: egy réteg túrókrém, egy réteg málna, egy réteg túrókrém, egy málna, vagy a pépesített málnával rétegezni).

Összeütögetem egy kicsit, és jó 2 órára hűtőbe teszem. A tetejét málnapürével díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss