Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás-ribizlis tejberizs torta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A gyümölcsöket megmossuk és félretesszük.

2. A rizst egy edényben feltesszük kis lángon főni a vízzel. Amikor a víz elfőtt, hozzáöntjük a tejet, és időnként kevergetve szintén elfőzzük. Közben hozzáadjuk a Calvadost, a vaníliát, egy kevés cukrot és a citrom héját. Amikor a tej majdnem elfőtt, a zselatin felét felhasználva hozzákeverjük a rizshez. Amikor a rizs kész, félrehúzzuk hűlni.

3. Ezután a gyümölcsök felét karamellizált cukorra (2-3 evőkanál) tesszük, és egy kevés vízzel szétfőzzük. Ehhez adjuk a zselatin másik felét.

4. Piskótát készítünk a tojásokból lisztből és cukorból. Az arány 2 tojás, 4 dkg cukor és 4 dkg liszt. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a cukor 3/4 részével felverjük kemény habbá. Amikor ez megvan, a sárgáját a maradék cukorral kidolgozzuk, és a lisztet ketté osztva a fehérjébe és a sárgájába is belekeverjük. A sárgájához hozzákeverjük a fehérjét, és összedolgozzuk óvatosan. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük. A sütőt előmelegítettük 170 fokra, és ebben (ha van légkeverés, még jobb) 15 perc alatt készre sütjük.

5. Miközben a piskóta sül, összetörjük a csokit és felmelegítjük a tejszínt. Amikor a tejszín felhevült, folyamatosan kevergetve ráöntjük a csokira, felolvasztjuk.

6. Amikor a piskóta kész, leválasztjuk a papírt, és enyhén lisztes formára visszaborítjuk, ezt bekenjük a csokival ráhalmozzuk a közben kihűlt rizst, és megrakjuk a maradék gyümölccsel. Ezután rászűrjük a felfőzött zselatinos gyümölcsöt, és berakjuk szikkadni a hűtőbe. Jobb, ha hűtőben lehűtjük egy kicsit, de aki nem bír várni, az azonnal is fogyaszthatja!

Ezek is érdekelhetnek

Friss