Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Málnás pite

60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 3 ek porcukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 20 dkg puha vaj
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg habtejszín
  • 2 ek cukor
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 ek eperlekvár
  • 15 dkg málna

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, hozzáadunk egy kevés vizet, hogy jól gyúrható legyen. A tésztát folpakba tekerjük, és másfél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tészta pihen, a tejszínt kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot, majd hozzákeverjük a citromhéjat és a mascarponét. A krémet a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát kinyújtjuk, és tortaformába rakjuk. Villával megszurkáljuk, és a tetejét is befedjük sütőpapírral. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd levesszük róla a papírt, és további 5 percig sütjük még.
  4. A kihűlt tesztalapot kivesszük a formából, megkenjük a tetejét lekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a krémet. A málnaszemekkel díszítjük.

    RECEPTEK MASCARPONÉVAL >>>
10+1 VERHETETLEN MÁLNÁS DESSZERT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD>>>

9 SZUPERKRÉMES MASCARPONÉS SÜTI >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss