Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Málnás piskótarolád

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • vaj (a sütőpapírhoz)
  • porcukor (a szóráshoz)
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg túró
  • 2 csomag habfixáló
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg málna (+ a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A tojásokat szátválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a sóval. A kétféle masszát összeforgatjuk a liszttel és a sütőporral.
    2. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, megkenjük vajjal, majd belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Egy konyharuhát megszórunk porcukorral. Ráborítjuk a tésztát, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
    3. A töltelékhez simára keverjük a mascarponét és a túrót. Egy másik tálban összevegyítjük a habfixálót, a cukrot és a vaníliás cukrot. Kis adagokban a mascarponés túróhoz adjuk, végül beleszórjuk a málnát is.
    4. Kitekerjük a roládot, és megtöltjük a krémmel. A konyharuha segítségével ismét szorosan feltekerjük, majd a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás előtt megszórjuk a porcukorral, és málnaszemekkel díszítjük.

      A legjobb málnás receptek >>> 

      Mascarponés finomságok >>> 

      ISTENI TÚRÓS KAJÁK >>> 

      Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin